Üniversiteden mezun olana kadar kendine girişimcilikten bir gelir kapısı yarat.

Sağ olsun anne babalarımız üniversiteden mezun olana kadar bize bakıyorlar. ABD’de bir genç olsak üniversite okurken bir yandan da çalışmamız gerekebilirdi. Biz o zamanı PES, FIFA oynayarak, AVM AVM gezerek geçiriyoruz J Ama aynı anne babalar mezun olduktan sonra bir işe gir diye yoğun baskı yapıyorlar. Öyleyse bu kültürel kodlar çerçevesinde şöyle bir strateji geliştirmeli.
ABD’li öğrenciye göre büyük bir avantajımız var: Okurken başka bir iş yapmak zorunda değiliz. Üniversite harçları da kalktı, artık okul da tamamen bedava. Öyleyse bu boş zamanda iş kurmak adına ne yapacaksak yapalım. 3 sene lise, 4 sene de üniversite olmak üzere 7 senede bir insan bir iş kurup para kazanabilir. Olmuyorsa da artık istikamet bellidir: memuriyet J
Gelelim dezavantajımıza. Okul bittikten sonra ailemiz garanti bir iş bulmamız için inanılmaz bir baskı yapacak. ABD’li mezun ise kariyer konusunda özgür. İster dünyayı gezer, ister çalışır, ister çalışmaz. Bizde ise o kadar yatırım yaptıktan sonra anne baba işimize karışma hakkını kendinde görüyor.
Üniversiteden mezun olduktan sonra iş kurmak isterseniz, bu ülkede işiniz çok zor. Onun için senden derslerini geçmen dışında hiçbir şeyin beklenmediği okul yıllarının kıymetini bil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder