Az para harca, çok büyük hayaller kur.

Küçük girişimcinin iki büyük sermayesi vardır: fikri ve hayalleri. Bunların ikisi de bedava, ikisi de sınırsızdır. Düşündükçe daha iyi bir fikir, daldıkça daha büyük hayaller kurarsın. Ulaşamayacağını hissedeceğin kadar uzak hayaller kur. Şu anda bulunduğun yerden sana çok uzak gelen şeyler, iyi bir strateji ile yakınlaşacak. O yüzden nasılını şu anda boş ver. Sen sadece hayal et.
Hayal kurarken tek sınır sensin, senin ufkun. Önünde tek bir engel var, o da sen. Kendini aşmak dediğimiz tam da bu işte. Kendini aşabildiğin ölçüde büyük hayaller kurarsın.
Çok büyük işler başarmanın yolu önce o büyük işleri istemekten geçiyor. İşte bu yüzden hayal et diyoruz. İste desek, çok fazla gerçekçi davranacaksın. Şu anda elindeki imkânlar çerçevesinde düşüneceksin. Oysa imkânlar zamanla gelişir. İmkân bulunur.
Gerçeklerden bağımsız olarak hayal et. Hayaller ne kadar büyük olsa da senin de önünde Allah’ın izniyle upuzun bir ömür var. Bu yolda önündeki önemli tehlike batma tehlikesi. Batarsan moralin bozulur, borca girersin, borçlarını ödemek için bir işte ücretli olarak çalışmak zorunda kalırsın. Kısaca “Elveda girişimci günlerim!” demek zorunda kalırsın.
Batmadığın takdirde bir gün çıkma olasılığın hep olacak. Bu yüzden para harcamayacak işler, para harcamayacak stratejiler, taktikler düşün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder